Vloer
Ook de vloer heeft een verweerde uitstraling. Zo completeer je de stoere sfeer in de kamer, maar blijft de basis, net als bij de gordijnen, toch rustig. Zowel pvc-stroken als laminaat zijn verkrijgbaar in deze tinten en met deze uitstraling.
Kalk en krijt
Door een meubelstuk te behandeld met Decokay Design ’kalk en krijt’ en naderhand op sommige plaatsen wat verf weg te sturen krijg je deze brocante uitstraling. Zo kun je een nieuw meubelstuk of een meubelstuk van de kringloop helemaal laten matchen in je kamer. Of een oud meubelstuk waar je op bent uitgekeken een 2e leven geven.
Roede
Voor een robuuste uitstraling adviseren wij een gordijn op een roede met ringen. Hierdoor valt het gordijn mooi strak en de grote roede is dermate aanwezig dat het de stoere look versterkt. Vooral de witte kleur die weer terugkomt op andere plaatsen in de kamer is erg mooi.
Gordijn
Een wit gordijn zorgt voor een mooie rustige basis. Hier is gekozen voor een stof met linnenlook om de basis een stoere touch te geven. Deze stoffen hebben de uitstraling van linnen, maar de voordelen van een synthetische stof.
Verf
Pure by Flexa heeft een prachtige muurverf: de kwaliteit kalkmat. Dit geeft een bijna fluweelachtige uitstraling aan de muur. In de mooie zachte pasteltint past de muurverf zo perfect in het plaatje.
Schouw
Door ervoor te kiezen om de haard een witte muurverf te sauzen, accentueer je de prachtige oude haard en wordt het een eye-catcher in de kamer.
Transparant vouwgordijn
Als tegenhanger van de stoere elementen in de kamer is hier gekozen voor een transparant vouwgordijn. Dit geeft een mooie luxe uitstraling en het zicht naar buiten blijft behouden. Zo creëer je een mooie balans tussen robuust en elegant.
Alternatief voor hoogglanslak
Een leuk alternatief voor het lakken met hoogglanslak van balken aan het plafond is om ze te behandelen met Decokay Design ‘kalk en krijt’. Deze balken zijn behandeld met een witte verf en vervolgens na het uitharden op sommige plaatsen bij nerven en noesten wat weggeschuurd. De robuuste sfeer van de inrichting van de kamer wordt hierdoor benadrukt.